För din hästs välmående!
"Halta eller sjuka hästar skall veterinärundersökas först,,

Djupvågsmassage 

Jag jobbar med Atlasbalans och är utbildad Swedish fascia vibe terapeut för häst. 

Maskinen använder frekvenser optimerade för att öka flödet av vätska i vävnaden vilket återställer vätskebalansen och hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de nätverk av bindväv som finns genom hela kroppen.

Överansträngda eller ansträngda delar kan vara sammanklistrade och torra och hud kan fastna ihop med underliggande ytlig fascia och rörligheten minskar. Behandlingen underlättar genom att skaka loss det som fastnat och därmed hjälpa kroppen att bygga om sig själv inifrån.

TCM Akupunktur

I den traditionella kinesiska medicinen jobbar man genom att stimulera och stötta de meridianer som är i obalans. På så sätt kan man hjälpa kroppen att bli mer balanserad och frisk. Det kan t.ex. vara om hästen har hormonella problem, mage/tarm obalans, eksem, stora muskelspänningar i bakdel eller bogpartiet m.m. 
Behandling är bra förebyggande inför säsong t.ex. inför pälsfällning, knottsäsong. Kan även gå in och behandla i akuta skeden efter att veterinär har undersökt och diagnostiserat. 

Kinesiologitejpning

Kinesiologitejpning används som stödjande och för att hjälpa till vid skadeläkning. Här vill man jobba med kroppen och hjälpa kroppen att balansera upp det som är svagt eller behöver stödjas. Det skall inte sammankopplas med den äldre typen av tejpning när man vill stabilisera och förhindra en rörelse. Jag har gått modul 1 hos Vetkin tape -2020. 

Vill du boka endast Behandling
eller i samband med skoning

Åker normal inom 4-6 mil från Västerås. Jag åker längre om ni är fler i stallet som vill ha behandlingar på samma gång.  Jag behandlar flera hästar regelbundet var 6:e vecka i samband med skoning med gott resultat. Fördelen är att jag känner din häst, vad som är normalt och inte. Jag kan dessutom jämföra mot föregående besöket hur den känns. I längden så förbyggs skador och lång konvalescens om man upptäcker det i tid.  Prata med mig om du är intresserad av behandling i samband med att din häst skos, då blir behandlingen rabatterad eftersom jag ändå är på plats. :) 

Förebygg skador

Uppbyggande träning...

Uppbyggande träning för en liksidig häst. Du kan börja jobba tidigt med din häst, i grimskaft med unghästen, under tömkörning samt under ryttare. Skritta blev roligt när man inser hur mycket man kan göra med sin häst bara man har verktygen för det. Jag har gått utbildning i Susanne Widners uppbyggande system. Det ger fantastiska resultat och dessutom lär man sig att se, känna och hjälpa hästen att bli jämnt stark i båda sidor. Du blir din hästs personliga tränare helt enkelt! Ta kontakt med mig om du vill veta mer!

Lär känna din häst!

Hur känns din häst i muskulaturen? Är den glansig eller matt i pälsen normalt?! Har den svårt att böja sig åt något håll? Skjuter den ut bogen eller skjuter den ut bakdelen för att skydda sig? Biter den tag i bettet på någon sida när du tar en förhållning i tygel/töm? Har den svårare att fatta eller hålla någon galopp? Alla dessa är viktiga indikationer på att något kanske inte stämmer helt med din häst, ta kontakt med en veterinär i första hand för att utesluta allvarligare tillstånd. Sedan kan du kontakta mig eller någon annan som kan gå igenom din häst.

Korta ner skointervallet.

Hästen växer ca 6-8 mm i månaden och för var cm så ökar belastningen på senor och ligament med 50 kg per steg. Tänkt dig en "för" lång tå (1 cm) som skall rulla över vid varje steg vilka extra påfrestningar som det ger för exempelvis djupa böjsenor och gaffelband exempelvis. Som inte är allt för ovanliga skador på våra ridhästar.

Tänk dig att springa med storlek 43 fast du har 39... Inte så bekvämt. Tänk då på hästen som oftast har ryttare på sig att bära runt. Vilken extra påfrestning det blir om man inte håller efter. 

Kursintyg

Swedish Fascia Vibes Therapeut Häst

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Vetkin Tape - Kinesiologitejpning Modul 1 

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Hästakupunktör enligt TCM

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.