Utveckla dina kunskaper

Tappskokurs

Jag håller regelbundet kurs för för er som vill kunna slå på era trampskor själv. Vi börjar dagen med anatomi om hur det ser ut och går igenom det teoretiska. Efter lunch så övar vi praktiskt på döben.
Är ni ett gäng i stallet på annan plats i landet som vill att jag kommer till er? Det går också bra. Välkommen med din förfrågan.

Uppbyggande träning

Uppbyggande träningen är viktig för att hästen skall kunna bära sin ryttare. Du kan börja tidigt även med den unga hästen för hand eller i töm samt uppsutten. Det är du som väljer. Jag fokuserar på att lära er verktygen för att uppnå resultat och att känna hur hästen rör sig under er. Ingen prestation, vi jobbar 90 % i skritt fram tills dess att hästen är liksidig.

Fölhantering

Jag har fött upp ett 20 tal föl själv och jobbar väldigt mycket med föl som hovslagare. Jag har ett koncept som jag alltid följt kring hur jag tränar det unga fölet inför livets utmaningar. Följa med i grimma, stå fastbunden, åka transport, lyfta snällt på hovarna till hovslagaren. Hör av dig om du är intresserad av att veta mer.