Jag skor mycket islandshästar där balanseringen kan vara avgörande för gångarterna. Jag kan hjälpa häst och ryttare att bli av med trav- eller passtaktig tölt t.ex. Inom traditionella ridsporten används inte balansering lika mycket men t.ex. överullningskor och aluminium är alternativ som ibland kan ge fantastiska resultat för att minska friktion och slitage på hästarnas leder och ligament. Dock är verkningen av hovens balans viktigast!
Då vill jag att du har din häst inne i god tid inför vår bokade tid. Rengjord och torr, gärna med sällskapshäst om det behövs. Jag lägger hellre tiden på din häst än att vänta på att du tar in och gör rent den. Om den varmskos, ställ gärna fram en hink med kallt vatten.
Jag tycker inte om att vänta och det tror jag inte mina kunder gör heller. Det är hästar jag jobbar med och ibland kan jag inte påverka tiden tyvärr. Du kan däremot vara säker på att jag hör av mig till dig om vår tid förändras.
Vi respekterar varandras tid! Välkommen!
Ta gärna kontakt med en godkänd hovslagare innan fölet är fött. När ditt föl har kommit skickar du bilder över hur den ser ut och när den är 10-14 dagar då när fölet har rätat ut sina ben lite mer då är det dags för verkning och ev. första korrigering. Intervallet efter första besöket kan skilja sig åt beroende på vad det är för besvär. Allt ifrån 1 gång per vecka till var 3:e vecka. Det viktigaste är att börja i tid innan tillväxtzonerna i benen sluter sig. Då är det försent att rätta till benaxlarna.
Som godkänd hovslagare så har jag utbildning kring hästens hovsjukbeslag och tillsammans med veterinärens önskemål så kan jag hjälpa hästen att få rätt beslag för skadan. Ibland krävs specialbeslag och ibland räcker det med att anpassa en normal sko och verka ofta för att hästen ska få bästa rehabilitering.
Ibland när hästen står för surt både i hage och box. Då får den hovröta, detta kan bli väldigt smärtsamt för hästen. I vissa fall behövs behandling sättas in utöver åtgärder i hästens vistelse och skötsel. Motsatsen kan vara att hovarna spricker då de är för torra, då behöver man lägga om våtbeslag ett par dagar i veckan för att återställa balansen i hoven.
Jag skor inte blöta och leriga hästar. Din häst skall vara inne i god tid innan skoning, på vintern behöver hovarna tinas upp. Vid torr lera - borsta bort Blöt lera spola rent ben och i hovar samt torka hästen torr om benen. Det gör att du får ett bättre slutresultat på mitt utförda arbete.
Träna din häst inför mitt besök. Ta in en kompis i stallet om det behövs.
Håll upp benet lite längre när du kratsar hovarna, borsta och banka lite lätt på dem för att vänja vid ljud. Stretchning av ben är väldigt bra träning för att hästen skall lära sig att låta en människa placera och hålla i benet en längre stund. Bråkiga hästar skall sederas!
Skoningsplatsen skall vara väl belyst på båda sidor om hästen. Den ska vara anpassad för skoning av häst. Tillräckligt bred och inget löst material som står i vägen. Eluttag vid ingången till stallet/skoplatsen där jag kan parkera min bil. Det är min arbetsmiljö och för er hästs säkerhet. Det viktigt att vidta de åtgärder som föreslås.
Skoning ingår ofta i Heta arbeten och jag har giltigt certifikat. Här kan du läsa mer om vad som krävs utav stallbyggnaden. https://hovslagareforeningen.se/heta-arbeten-2/
Jag utgår från Västerås och jobbar i en radie om 4-5 mil från min hemadress. Har du fler hästar eller behöver hjälp med fölkorrigering, då åker jag även längre resor. Ta kontakt med mig om du vill ha offert.
Vill du ändra eller avboka?!
Viktigt att du gör det minst 24 timmar innan vårt planerade besök. I annat fall debiterar jag fullt arvode enligt vårt bokade besök. Vid kort varsel finns ingen möjlighet för mig att boka in annan kund tyvärr.
Normal tidsåtgång inom 4 mil, exakt pris be om offert ,,
Jag tillämpar swisch betalning:
Nr. 123 22 77 689
© Copyright - Camilla Heidenborg - VÄSTERÅS - tel. 070-764 67 62